Martin de Werker 008 low

Wie zich thuis voelt in zijn lichaam, voelt zich overal thuis.

Je lichaam is je huis:

  • Je lichaam draagt je overal naar toe.
  • Het lichaam zorgt dat je in leven blijft.
  • Via het lichaam leven we.
  • Zonder lichaam zijn we dood.

 

Het lichaam beschermt ons tegen ziekte, virussen en geneest zichzelf wanneer je jezelf verwond.Via het lichaam voelen we sensaties, gelukkige gevoelens en minder prettige gevoelens. Zonder lichaam ervaren we dit alles niet.

Wees dankbaar voor je lichaam!

Het lichaam zorgt ervoor dat je leeft. Het is je persoonlijke tempel. Je thuisbasis. Iets waar je je helen leven zult wonen.

Verzorg je tempel, maak je huis schoon. Eet gezond en stop je lichaam niet vol met onnodige rommel. Alles moet verteerd worden. In een auto gooi je toch ook geen zand in plaats van benzine. Waarom doe jij dat wel? Zoek uit waarom je behoefte hebt aan alcohol, drugs, roken en andere verkeerde genotsmiddelen.

Zorg voor veiligheid!

Breng je lichaam niet in onnodig in onveiligheid. Haal geen gevaarlijke stunten uit. Ga niet naar oorlogsgebieden. Je kunt je leven maar een keer verliezen.

Wijs niets maar dan ook niets van je lichaam af!

Het lichaam is een zeer geavanceerd systeem. Tot nu toe kan geen enkele computer op aarde het menselijk lichaam evenaren. Wees er dus dankbaar voor.

Als je ondankbaar bent met je uiterlijk produceer je onmiddellijk een vervelend gevoel. Het lichaam moet dan dit nare gevoel verteren. Dit kost enorm veel energie. Als je voortdurend nare gevoelens produceert wordt het lichaam ziek.

Iedereen is uniek. Iedereen heeft een uniek uiterlijk. Zelfs een tweeling verschillen subtiel qua uiterlijk. Ga dus nooit vergelijken. Waarom zou je vergelijken. Wie heeft gezegd dat je niet mooi bent? Degene die dit ooit gezegd heeft, heeft waarschijnlijk geen mooi karakter en zit zelf vol met pijn en frustratie.

Geen enkele wezen op deze planeet behalve de mens maakt zich zorgen over zijn uiterlijk. De mens denkt als enige wezen op aarde. Het moeten dan wel gedachten zijn die de boosdoeners zijn. Elke gedachte dat negatief is over je uiterlijk is destructief. Negeer dus dit soort gedachte. Negeer elk oordeel over je uiterlijk en wijs niets van jezelf af…

Als je ontevreden ben over je uiterlijk wil je een ander huis. Dat is niet mogelijk! Je voelt je dan nooit echt thuis….

Verbouw je lichaam niet als het je fysiek niet beperkt. Waarom zou je? Wil je er uit zien als een barbie? Besef dan dat alle barbiepoppen hol zijn van binnen. Nepborsten, facelift en botox zijn dagelijkse littekens van ontevredenheid met het uiterlijk. Het zijn allen lichamelijke kwellingen. Het zijn manieren om nare gevoelens te maskeren. Zoek uit waarom je ontevreden ben met je uiterlijk. Welk naar gevoel zit er in je verstop dat je wil verhullen met eenĀ Barbie masker….

Schoonheid komt van binnen naar buiten vergeet dat nooit!

Als je lichaam pijn doet of ziek is zijn dit signalen. Het lichaam vraagt om hulp en een verandering van gedrag. Zoek uit wat het te melden heeft. Geef altijd gehoor aan de pijn. Geef de pijn alle aandacht en probeer uit te zoeken wat het je te vertellen heeft.

Besteed zo veel mogelijk aandacht aan je lichaam. Hou je aandacht bij het gevoel of de zintuiglijke waarnemingen. Als je een gesprek met iemand hebt probeer jezelf dan ook gewaar te zijn van je lichaam.

Wanneer je jezelf zoveel mogelijk bewust bent van je lichaam zal je jezelf veiliger en veiliger voelen. Je zult ook meer in het NU zijn. Het is namelijk lastig om te denken en te voelen tegelijkertijd. Je dwaalt dan minder af en piekert minder.

Het lichaam bevat honderdduizend alarmsystemen, neem ze allen serieus.
Het lichaam heeft meer wijsheid en heeft je meer te vertellen dan 100.000 personen. Wees dus een en al luisterend oor…

Laat alles los wat het lichaam niet wenst. We gaan niet voor niets dagelijks een aantal keren naar het toilet. Laat gedachten gaan die niet van jou zijn. 99% van al je gedachten zijn geleend van anderen. Laat ze los. Ze zijn niet van jou. Hoop ook geen emoties op. Laat los die nare gevoelens. Laat ze gewoon stromen. Wees geen stuwmeer maar een sprankelende rivier…

Hoe minder rotzooi je vasthoud hoe meer en meer je jezelf thuis zult voelen in je eigen lichaam.

Ben jij tevreden met je lichaam?

Geef je commentaar in onderstaande velden… 

Wil jij jouw ellende loslaten en hiermee als vanzelf gelukkiger door het leven gaan?
Download onderstaande e-book of kom eens langs in mijn coachingspraktijk.

 

10_Feel_Good_Tips_cover1