Vecht niet tegen je gevoel!

Vecht niet tegen je gevoel!

Geen enkel gevecht is ooit gewonnen zonder verlies.

Wanneer we nare gebeurtenissen, omstandigheden of situaties meemaken wordt er vaak een naar gevoel in ons wakker. Onbewust willen we dit gevoel niet voelen. Het nare gevoel wordt onze grootste vijand. We vechten tegen het gevoel en willen het de kop omdraaien. We willen het gevoel zo snel mogelijk weghebben.

Omdat we het gevoel weg willen hebben en niet willen voelen, komen we in verzet. We distantiëren en dissociëren van het gevoel. Als dit lukt worden we gedeeltelijk gevoelloos. We hebben dan een deel van ons zelf geamputeerd.

Als vanzelf worden we angstig dat onze grootste vijand weer wakker wordt. We houden een intern gevecht en een koude oorlog. Als gevolg van deze koude oorlog zijn we op zoek naar vriendschap en steun. We zoeken een bondgenoot die ons beschermt tegen onze grootste vijand. Het kan dan ook niet anders dan dat we een partner nodig hebben die ons van de kou en kilte vandaan houdt.

Geen enkele oorlog is ooit gewonnen zonder slachtoffers.

Zolang we tegen ons gevoel vechten en strijden, zijn we de eeuwige verliezer. We worden angstig en gevoelloos. We proberen de vijand onder controle te houden. We worden waakzaam en kunnen niet tegen verlies. Elke mislukking nemen we ons kwalijk.

Durf de vijand onder ogen te zien.

De hele poppenkast van ellende kan beëindigt worden als je de vijand onder ogen durft te zien. Als je de vijand durft aan te kijken en deze durft te omarmen.

Maak van je grootste vijand je allerbeste vriend. Voel en doorleef je gevoel. Ontdek hoe je grootste vijand eigenlijk altijd al  je beste vriend was.

Het waren de Fransen die vochten tegen de Engelsen en het vervolgens samen weer opnamen tegen de Duitsers. Momenteel zijn ze allen een eenheid onder de Europese vlag. Wordt een eenheid met je gevoel en verwonder wat voor kracht je zult ontwikkelen…


Ben jij aan het vechten tegen je gevoel?

Geef je antwoord in onderstaande commentaarvelden.